Vitaliteit

Wat is vitaliteit?

Je kent ze vast wel, personen die bruisen van vitaliteit? Ze zijn veerkrachtig, stralen en genieten volop van het leven. Het lijkt of ze alles aan kunnen.  Wat is hun geheim? En hoe word en blijf jij ook vitaal? 

Een synoniem voor vitaliteit is ‘levenskracht’. Dit betekent dat je energie (kracht) hebt om te leven. Je voelt je goed en hebt plezier in het leven. Vitaliteit reikt daarom ook verder dan alleen fysieke gezondheid, het heeft betrekking op lichaam, hoofd, hart en ziel. Wanneer je vitaal bent, zijn al deze dimensies in balans. Je blaakt van energie, beschikt over mentale veerkracht, hebt zowel prive als zakelijk gezonde relaties en weet wat je drijft en waar je gelukkig van wordt. Kortom: je zit lekker in je vel, voelt je fit en je stroomt makkelijk met het leven mee.

EEN VITAAL LICHAAM

Het leven is makkelijker wanneer je in een gezond lijf zit. Beweging, ontspanning, een goede nachtrust en gezonde voeding zijn de basis voor een energiek lichaam. Heel bewust spreek ik over beweging, omdat vitaliteit zoveel meer is dan sporten. Het gaat juist over aanpassingen maken in je leefstijl die blijvend zijn. Wat meer lopen of fietsen, parkeer je auto eens wat verder weg of laat hem thuis. Heerlijk bezig zijn in je tuin of huis, dit geeft ook extra rust in je hoofd. Een half uur per dag heeft al een enorm effect. Er is geen dieet dat voor iedereen de oplossing is. Het gaat erom goed naar jouw lichaam te luisteren en dat aan te passen wat haalbaar is binnen jouw leven. Kleine veranderingen kunnen grote, positieve gevolgen hebben.

RUST IN JE HOOFD

Heb jij last van schommelingen in je humeur? Kun je slecht tegen stress? Merk je dat je tegenslagen niet goed aankunt? Dan is je mentale vitaliteit niet optimaal. Er kan op mentaal en emotioneel vlak van alles aan de hand zijn, waardoor je je meer uitgeblust voelt, dan lekker in je vel. Grote kans dat je hierdoor ook minder goed voor jezelf gaat zorgen, omdat je geen energie hebt om te koken of te gaan sporten. Zo is de cirkel rond.

Ontspanning is daarom heel belangrijk bij je vitaal voelen. Ontspannen is niet op de bank gaan hangen, maar actief zijn met je hoofd of lijf en je daarbij prettig voelen, met rust in je hoofd. Ontspanning zorgt ervoor dat je kunt herstellen van die momenten die fysiek, mentaal of emotioneel veel van je hebben gevraagd. Doe dingen waar je blij van wordt: wandelen, schilderen, muziek maken, puzzelen, dansen, met vrienden erop uit. En leer weer genieten van de kleine dingen om je heen.

VOLG JE HART

Vitaliteit hou je niet door alleen maar het leven te aanvaarden zoals het op jouw pad komt. Of omdat je het idee hebt dat het toch geen zin heeft om iets te veranderen of wellicht weet je simpelweg niet goed wat je wilt. Daarom is zelfkennis belangrijk om een leven te leiden dat ervoor zorgt dat je gelukkig bent. Om iets te bereiken moet je eerst weten waar je naartoe wilt. Er zullen vast ‘obstakels’ zijn die de weg naar je doel niet eenvoudig maken. Het gaat ook niet zozeer om het behalen van je doel, maar om te genieten van de weg er naartoe en leren met tegenslagen om te gaan. Een doel geeft zin aan het leven. Het maakt dat je het leven en jezelf waardevol vind.

Vitaliteit reikt verder dan alleen fysieke gezondheid, het heeft betrekking op lichaam, hoofd, hart en ziel.

Als je van  binnen in balans bent, dan zie je dat van buiten.

Leefstijl- en Vitaliteitscoaching

Door vitaliteitscoaching ervaar je meer energie en geluk in je leven op alle terreinen. Je leert zelf de regie te pakken over jouw leven en krijgt zicht op thema’s die jouw vitaliteit en energie beïnvloeden. Je weet wat je kunt doen om balans te bewaren. Dit heeft zowel invloed op je leven privé als op je werk. Vitale mensen zijn minder vaak ziek en kunnen het leven moeiteloos aan.

INTEGRALE AANPAK

Mijn coaching kenmerkt zich door de integrale aanpak. We kijken niet alleen naar de klachten en gevolgen waar je nu last van hebt, maar juist naar de oorzaken van de disbalans. We onderzoeken wat voor jou wel werkt en wat jij nodig hebt om ervoor te zorgen dat jij zelf weer de regie over je leven kunt nemen. We gaan voor een echte, blijvende verandering in jouw leven. Daarvoor kijken we naar de volgende gebieden.

LIJF: Aandacht voor voeding, een gezond gewicht, goede nachtrust, voldoende ontspanning, beweging en juiste ademhaling.

HOOFD: Leren belemmerende gedachten en overtuigingen om te zetten naar helpende gedachten. Vergroten van mentale veerkracht.

HART: Welke emoties spelen bij jou een rol en wat voor invloed hebben deze op je relaties, zowel prive als zakelijk? Leer omgaan met je gevoelens en te communiceren wat je werkelijk bedoelt.

ZINGEVING: Wie ben jij en wat vind je belangrijk in het leven? Waarvoor spring jij ’s morgens je bed uit?

DUURZAME RESULTATEN

De meeste patronen zijn aardig ingesleten, veel van wat je doet of denkt gaat inmiddels onbewust. Dat verander je niet zomaar. Een verandering in je leefstijl duurt ongeveer 3 maanden en hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn.  Ik begeleid jou in kleine, haalbare stapjes. Ook als je nog niet echt klachten ervaart, maar al wel wil bespreken of je er een vitale leefstijl op nahoudt is het zinvol contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.

Ervaar je iets van onderstaande klachten?

 • Je bent vaak moe / burn-out
 • Je ervaart stress
 • Je voelt je somber
 • Je bent onrustig
 • Je piekert veel
 • Je voelt je vaak gespannen
 • Je hebt nergens zin in
 • Je hebt last van slapeloosheid
 • Je hebt last van concentratieproblemen
 • Je hebt last van je darmen

Verander je leven stap voor stap en ga voor de volgende resultaten:

 • Je maakt weer contact met je passie
 • Je hebt focus en komt in beweging
 • Je voelt je energieker
 • Fysieke klachten worden minder of verdwijnen
 • Je ontdekt je grenzen
 • Je ervaart meer emotionele stabiliteit
 • Je voelt je meer ontspannen
 • Je hebt een gezond gewicht
 • Je hebt zelf de regie over je leven

.

De beste investering die je kunt doen, is in je eigen gezondheid.

Leefstijl – en voedingsanalyse

Bij een leefstijl- en voedingsanalyse krijg je vooraf een uitgebreid formulier met vragen over je leefstijl- en voedingspatroon. Op basis daarvan volgt er een gesprek,waarbij we deze patronen onder de loep nemen om te onderzoeken welke veranderingen wenselijk zijn om vitaler in het leven te staan. Je krijgt meteen tips mee over het verbeteren van je voeding en leefstijl. Daarnaast krijg je een lichaamsmeting waarbij we spiermassa, vetpercentage en gewicht meten. Na afloop krijg je het advies nog uitgewerkt toegestuurd. 

Deze analyse kan zowel los worden ingezet als onderdeel uitmaken van een coachpakket. Het analyse-advies gesprek duurt ca. 90 minuten. Op basis van je wensen en doelen kan dit worden uitgebreid met meerdere coachgesprekken. 

Wat mag je verwachten?

* inzicht in het huidige leefstijl- en voedingspatroon
* adviezen welke je helpen om je vitaliteit te verbeteren
* inzichten op welke gebieden je duurzame veranderingen kunt creëren 

 

Integrale vitaliteits-check

Tijdens deze check gaan we breder kijken naar je leven. Wat vind jij belangrijk, hoe ga je om met emoties, relaties, waar kom jij je bed voor uit, wat kost je onnodig veel energie en hoe kun je hier verandering in aanbrengen.

Ook hierbij vul je vooraf een formulier in, waarbij we tijdens een intakegesprek van 90 minuten samen gaan onderzoeken welke veranderingen nodig zijn om jouw doelen te verwezenlijken. Afhankelijk van je wensen volgt een op maat gemaakt coachtraject. 

Tarieven

Losse coachingsessie: € 75,-
Duur sessie: 75 minuten

Coachingspakket 5 sessies en online support € 350,-
Duur sessie: 75 minuten

Leefstijl – en voedingsanalyse € 125,-
Duur sessie: 90 minuten
(incl. intakeformulier en schriftelijk advies achteraf)

Integrale vitaliteitscheck € 95,-
Duur sessie: 90 minuten (incl. schriftelijke intake vooraf)

Wil je meer informatie? Neem vrijblijvend contact met me op: 06-53365826

Privacy

3 + 11 =