Ademwerk

Wat is ademwerk?

Een deel van de energie die je nodig hebt om vitaal te kunnen zijn, haal je uit je voeding.  Een veel groter deel van je energie is te halen uit je adem. Er is zuurstof nodig voor alle cellen in je lijf. Wanneer je niet je volle longcapaciteit benut, kan jouw lichaam niet voldoende functioneren. Je adem is een afspiegeling van hoe je op dit moment in je leven staat en hoe jij je voelt.

Gedurende je leven heb je allerlei ervaringen: prettige, maar ook pijnlijke. Dat kunnen grootse dingen zijn, maar zeker ook subtielere ervaringen kunnen diepe impact achterlaten. Het kan zijn dat je als kind ergens van bent geschrokken of het gevoel krijgt nooit goed genoeg te zijn, een afwijzing en de overtuiging krijgen er niet bij te horen.  Om je tegen die pijn te beschermen ontwikkel je overlevingsstrategieën. Daarbij gebeurt er ook iets met je adem: deze wordt oppervlakkig, om zo de pijn niet te hoeven voelen of je kunt zelfs even stoppen met ademen. Je verbreekt daarmee de verbinding met de ervaring en dus met jezelf. Zo’n niet doorvoelde ervaring wordt opgeslagen in je lichaam. Dit gebeurt onbewust, iedereen ontwikkeld zo zijn patronen en gewoontes. Tijdens een ademsessie wordt je je hier bewust van en kunnen je patronen vervolgens worden doorbroken. Hierdoor ga je vrijer en voller ademen, waardoor je de verbinding met jezelf herstelt en vrijer kunt leven.

Verbonden ademen

Tijdens een ademsessie werken we met een diepe, verbonden ademmethode. Wanneer je verbonden gaat ademen terwijl je geen fysieke inspanning levert, kan je lichaam deze extra energie gebruiken voor het zelfhelende vermogen van je lichaam. Door de adem bewust te verbinden gaat de levensenergie in je lichaam weer volop stromen.

Daarnaast kan ademwerk iets voor jou betekenen wanneer je je herkent in de volgende situaties:

 • Je bent uit balans (burn out)
 • Je ervaart stress
 • Je voelt je somber
 • Je bent angstig of onrustig
 • Je hebt het gevoel dat je vastzit
 • Je voelt je vermoeid of futloos
 • Je hebt last van hoofdpijn, migraine
 • Je hebt last van slapeloosheid
 • Je hebt last van concentratieproblemen
 • Je voelt je onzeker

De resultaten die je kunt verwachten:

 • Je bent bewuster in je lichaam aanwezig
 • Je maakt weer contact met je passie
 • Je hebt focus en komt in beweging
 • Je voelt je energieker
 • Fysieke klachten worden minder of verdwijnen
 • Je ontdekt je grenzen
 • Je ervaart meer emotionele stabiliteit
 • Je voelt je meer ontspannen

Ademwerk is niet geschikt bij epilepsie of een psychiatrisch ziektebeeld.

Ademwerk werkt bevrijdend en kan je veel inzichten geven over jezelf op zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel niveau. Je adem brengt je weer thuis bij jezelf.

Ademwerk is voor iedereen die zich meer ontspannen en vitaler wil voelen.

Hoe verloopt een ademsessie?

Tijdens de intake kijken samen waar je nu staat in je leven en waar je aan wil werken? Dat formuleren we in een positieve intentie, welke de richtlijn vormt voor jouw sessie. Deze intentie neem je mee in je hoofd en hart tijdens de ademsessie.

Het eerste half uur is het actieve gedeelte, waarbij je zoveel mogelijk aanwezig blijft en bewust voelt wat er gebeurt. In eerste instantie zal je bezig zijn met het aanleren van deze eenvoudige en prettige ademhalingstechniek. Je hoeft niets anders te doen dan de in- en uitademing met elkaar te verbinden, door de pauzes eruit weg te laten en in een ontspannen ritme te ademen. Je ligt daarbij met je rug op een matras. Je ademt in en uit door je mond. Ik volg jouw energiestroom en zal waar nodig het proces versterken door je aan te moedigen, aanwijzingen te geven en gericht lichaamswerk toe te passen. De geblokkeerde energie, die opgeslagen ligt op celniveau, kan vrijkomen.

Daarna volgt de ontspanningsfase, waarin dat wat naar de oppervlakte is gekomen de tijd krijgt om geïntegreerd te worden. Deze fase is daarom wezenlijk een onderdeel van de sessie.  Deelnemers ondervinden vaak gevoelens van vrijheid, vreugde, ontspanning, opluchting en verwondering. De sessie wordt meestal ondersteund met muziek.

Daarna is er ruimte om te bespreken wat je hebt ervaren of blijf je heerlijk in de stilte, waar je jezelf kunt ontmoeten.  In totaal duurt een individuele ademsessie ca.  1,5 uur.

 

Wat zijn de effecten van verbonden ademen?

Verbonden ademen werkt op verschillende niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel. Het uiteindelijke resultaat is een verbetering van emotioneel evenwicht, meer rust en focus, zodat je vrij kunt stromen. Je voelt je vitaal, energiek en vrij om het leven te leiden dat werkelijk bij jou past.

Het resultaat is van verbonden ademen is een verbetering van emotioneel evenwicht, meer rust en focus.

Fysieke effecten

Ons lichaam is zeer intelligent. Tijdens een sessie verbonden ademen ervaar je waar de ongemakken zitten, hier kun je met je aandacht naartoe ademen om het zo meer ruimte te geven. Doordat je zuurstofgehalte toeneemt voel je letterlijk de energie door je lichaam stromen, je stofwisseling verbetert en spanning en stress kunnen worden losgelaten. Daardoor kun je na een sessie je heerlijk ontspannen voelen. Verbonden ademen werkt ook als goede ondersteuning bij vasten en ontgiften.

Emotionele effecten

Wanneer je door emoties heen kunt ademen transformeer je deze tot in je diepste kern. Het kan je helpen als je last hebt van vastzittende emoties, het jezelf niet kunnen uiten, moeilijk vinden blije gevoelens toe te laten, onvoldoende kunnen genieten, opgekropte boosheid voelen en bij het verwerken van je angsten.

Mentale effecten

Deze transformerende ademtechniek kan je helpen om belemmerende overtuigingen los te laten en ondersteunen bij oordelen of zelfveroordeling. Je krijgt meer vertrouwen in je eigen capaciteiten, neemt een positievere levenshouding aan met minder piekeren. Het versterkt je gevoel van eigenwaarde, waardoor je een liefdevolle relatie kunt aangaan met jezelf en anderen. Het geeft je de mogelijkheid meer te leven in het hier en nu.

Spirituele effecten

Op dit niveau kom je in contact met je ware kern, je hogere bewustzijn.  Voorbij aan de dualiteit. Je ervaart vrijheid, sereniteit, innerlijke stilte, eenheid en liefde. Deze ervaring neem je mee in je leven en laat je herinneren hoe wij werkelijk bedoeld zijn te leven.

Wil je deuren openen in je leven? Ga voluit ademen.

Wat is een ademcirkel?

In een ademcirkel ga je bewust verbonden ademen met een groep. We starten met een meditatie om rustig aan te komen en een korte voorstelronde om elkaar te leren kennen. Het voordeel van het deelnemen aan een groep is dat je door de energie van anderen meegenomen wordt en dat je elkaar stimuleert. Het kan heel uitnodigend werken als een ander zijn of haar emoties uit. Ik zorg altijd voor een veilige setting en ondersteun je waar dat nodig is.

Iedere avond is op zichzelf staand en iedereen is welkom! Heb je fysieke of mentale klachten, bijv. hyperventilatie en sterke mate van slapeloosheid.  Heb je nog weinig ervaring met lichaamswerk of persoonlijke ontwikkeling,  neem dan vooraf contact op, samen stemmen we af of deelname wenselijk is of een prive-sessie passender is.

Een aantal keren per jaar organiseren we een dag; De kracht van je Adem. Een prachtige dag waarin je op reis gaat door jezelf en als herboren weer naar huis gaat. Deze dagen worden ondersteund met live-muziek.

De ademcirkels worden gegeven in samenwerking met Miranda Beenackers van Mi-yoga. Zij verzorgt na de ademsessie een heerlijk ontspannende sessie van klankschalen en gongbad. Aanmeldingen gaan via Mi-yoga.

Tarieven

Losse ademsessie: € 85,-
Duur sessie: 1,5 uur
(incl. intake en coaching)

Adempakket 3 sessies: van € 255,- voor € 225,-
Duur sessie: 1-1,5 uur

Duo-sessie: € 125,-
Duur sessie: 1,5 uur
(incl. intake en coaching)

Adempakket 3 duo-sessies: van € 375,- voor € 325,-
Duur sessie: 1-1,5 uur