In september ging ik mee op de San Pedro medicine walk, in een kleine groep. We verzamelden in een fijn huisje in Schoorl, en vertrokken na een korte ceremonie waarbij we onze intenties deelden, kennis maakten en een kleine dosis Huachuma namen, op de tocht. Onderweg kregen we opdrachten die te maken hadden met vertrouwen, of afstemmen op en betekenis vinden in de omgeving. We namen ook een tweede kleine dosis Huachuma. 

Tijdens de ceremonies die ik eerder mee had gedaan, was ik diep in proces en was ik niet in staat om rechtop te zitten of in beweging te zijn. Dat maakte me ongerust over het afleggen van een stevige tocht op een warme dag met Huachuma op, al vastend. 

De ervaring van een kleinere dosis Huachuma beviel me echter heel goed. Ik kon makkelijk mee wandelen, had geen last van de afstand en de warmte, ik genoot van het samen zwemmen in de zee, liggen op het strand met live-muziek door Stijn. De gesprekken met de anderen en de begeleiders. 

Ik kreeg ook inzichten en maakte een proces mee, maar het leek meer op het effect van coaching, terwijl ik een ceremonie meer zou vergelijken met therapie (diepgaand, intens, naar het verleden, …). Het effect van de wandeling was heel erg op de toekomst gericht, het hervinden van eigenschappen van mezelf die ik daarbij in te zetten heb, in beweging komen, stappen zetten. Heel dynamisch. Dat vond ik zelf heel fijn en hoewel ik weet dat ik zeker nog een ceremonie wil meedoen omdat ik mijn inner work met behulp van Huachuma wil verder zetten, hoop ik vaker een medicine walk mee te kunnen doen. Het is een vorm die voor mij heel goed werkt, me veel kracht en inzichten gaf. 
Hartelijk dank!

Hade