Dit was de eerste keer dat ik een San Pedro ceremonie ging ervaren, na vele truffel- en Ayuascaceremonies te hebben beleefd. De aankomst was al een mooi begin van deze gebeurtenis. Toplocatie met prachtige tuin en van binnen gezellig knus met oog voor detail. Een warm welkom door de begeleiding en spontane voorstelronde met de medereizigers gaf direct een goede sfeer.  De zaal, prachtig versierd, waar we met 10 personen de ruimte deelden, is precies groot genoeg. De reis met San Pedro is mij achteraf pas goed duidelijk geworden.

Deze Huachuma ceremonie heeft mij zoveel meer gebracht dan m’n vorige reizen welke ik ook als bijzonder ervaarde. Echter deze medicijnenplant houdt je down-to-earth en laat je dieper voelen waar het echt om gaat. Hierbij is set en setting wel heel erg op z’n plaats, aangezien de begeleiding zeer professioneel en ervaren is met de thema’s die spelen.

De heldere geest van Petra is van een uitzonderlijke kwaliteit, die dwars door je heen kijkt en daarmee aan de slag gaat met wat voor jou op dat moment ’t beste dient. De persoonlijke begeleiding van o.a. Bernadette die mij door een moeilijk stuk heen hielp, is van onschatbare waarde geweest. Met Frans en Nienke heb ik ook mooie processen kunnen delen. Allemaal liefdevol en ontspannen. Dat de reis na deze dagen nog niet voorbij was, werd me de volgende dag duidelijk. In het bos kwam ik tot verschillende inzichten waarbij vele puzzelstukjes op z’n plaats vielen en ik weer met liefde naar m’n partner kan kijken, die gebukt ging onder mijn kritiek, welke was gebaseerd op eigen tekortkomingen en laag zelfbeeld.

Een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een diepere verbinding met zichzelf en verder wil kijken dan naar wat er door de buitenwereld wordt verteld.

Erik