De grootvaderplant ceremonie brengt me op een plek waar alleen de essentie van het leven overblijft. Gedachten die het leven en mijzelf onderuit halen vallen weg, wat zou moeten valt weg, angsten vallen weg. Wat overblijft is een wereld vol liefde, plezier, tederheid en geborgenheid. Het is een  gevoel dat ik altijd al in me heb gedragen, maar zelf bedekte met allerlei lagen. Ik kon er lange tijd niet bij. De ceremonie laat me zien hoe het ook kan zijn. Het vervult me met zoveel levenslust. 
Begeleiding bij een proces als dit is alles; want je komt altijd stukken tegen van jezelf die je onprettig vind om te zien. Toch moet je het zien om verder te kunnen. En met de geweldige begeleiding die wordt geleverd, is het minder moeilijk om je over te geven. Het voelt veilig. Het voelt als een familie en er wordt niet geoordeeld. Een fijne plek om te mogen groeien. 

Carlien