De ceremonie an sich heeft reeds betekenis. Met intentie, eerbied en afstemming de reis aanvangen om vervolgens hand in hand met de grootvaderplant door mijn bovenkamer, gevoelens, gedachten en emoties te wandelen. Tijdens mijn reis heb ik mogen ervaren dat mijn mannenlijn niet in balans was. Ik droeg het verdriet van mijn vader en gaf dit door aan mijn oudste dochter. Na mijn vader te hebben “aangekeken” en te hebben gevraagd achter mij plaats te vinden begon de orgastische energie te stromen. Mooi om mij van die enorme hoeveelheid levenskracht bewust te worden en deze intens te voelen. Ik heb de liefde met het universum bedreven en heb mijzelf gebaard. In een kort samenzijn met mijn partner wist de grootvaderplant mij te attenderen op het innemen van mijn eigen positie en het dragen van mijn eigen stuk. Het werd mij duidelijk dat ik op dat moment in de reis afstand van haar moest nemen om dit zelf te doen, zelf te verwerken. Eenmaal weer terug op mijn eigen plek verdween de pijn en daalde de serene rust in. Ik heb vervolgens heerlijk genoten, plat op de grond. Niet uitgeteld, maar juist helemaal daar op mijn plek, met mijn vingers het patroon in het kleed volgend, afgewisseld met in lege gedachten verzonken naar het altaar, de kaarsen en de mede-reizigers kijkend.
Ik voelde mij direct op mijn gemak en welkom. De begeleiding was afgestemd, zacht, liefdevol en aanwezig. Zowel in verbaal als fysiek contact. Even die ogen die je aankijken en een blik van erkenning geven, even dat moment van gezien en gehoord worden, geweldig! Prachtig ook hoe het contact in de meer heldere momenten was.
Zoals gezegd, ik kom zeker nog een keer reizen… ik voel mij dankbaar, voor de reis en het mogen delen in jullie passie en liefde!


Ron van Setten