Mijn reis ging voornamelijk over het werk, mijn werkgever, collega’s, directie, management etc. En voor mijn gevoel duurde dat bijna de hele reis. Dat was doodvermoeiend. Steeds meer ging er een laagje af en steeds meer kwam ik dichter bij mezelf. Ik heb gehuild, gelachen, geschreeuwd, gekrijst, gebriest, alles kwam er uit. Ik was zo ontzettend boos op mijn werkgever, manager en collega’s, dat zij (in mijn beleving) enkel mijn prestaties hebben gezien en niet Saskia als persoon. En pas toen ik helemaal naar de kern ging zag ik dat ik mezelf niet gezien had als persoon maar dat mijn prestaties de boventoon voerde. Ik was uitgeput, totaal energieloos en had pijn in mijn nek en schouders. Ik heb uitgereikt (wat ik normaliter niet doe) en ben fijn opgevangen, maar mocht het vervolgens wel zelf doen. Dat was een grote les. Alles zit in me en ik kan mezelf energie geven, hoe uitgeput ik ook ben. Daarnaast heb ik mogen ervaren dat ik uit mag reiken. Dat ik het niet allemaal alleen hoef te doen. Dat de kracht van sisters helend is in plaats van bedreigend.¬†
De begeleiding was heel, heel, heel erg fijn. Ik voelde me veilig en gezien waardoor ik in overgave in proces kon gaan. Ik heb een aantal keren uitgereikt en zowel Bernadette als Petra hebben mij zacht en liefdevol opgevangen en begeleid. Tussendoor heb ik ook fijne gesprekken met Bernadette en Gerard gevoerd. Ook dat kon. Iedereen kon en mocht er zijn. Voor ieders proces was er ruimte.
De locatie is helemaal super en af, waardoor de basis stevig is. De ceremonieruimte is heerlijk warm en knus en ik lag op een fantastische plek, onder het raam waardoor ik kon communiceren met het universum. Ook hing er boven mij een hanger met een soort schelpen eraan die ik vaak in beweging bracht omdat ik het zo symbolisch vond. Een klein tikje gaf al zo’n stroming en iedere keer weer anders. De muziek in iedere hoek zorgde ervoor dat ik gemakkelijk bij mezelf kon blijven en geen “last” van processen van anderen had. De muziekkeuze was heel erg fijn. Allerlei nummers kwamen voorbij die zowel helend waren, betekenisvol of die juist een extra zetje voor het proces gaven. De blauwe lotus thee zorgde ook voor een fijner bewustzijn en meer heling.


Saskia